Legyen szó akár a wc-ről, akár a lakás azon részeiről, ahová négylábú bartátainknak is szabad bejárása van: ki ne szeretné, hogy otthona minden szeglete friss illatú legyen?! Erre is van olcsó és környezetbarát alternatíva…

Én magam próbálok a lakás minden részén vegyszermentes, vagy a lehető legtermészetesebb anyagokkal dolgozni. Ennek jegyében megoldást kerestem a légfrissítő kiváltására is. Hiszen gondolj csak bele: ezek olyan vegyianyagok amiket egy nem túl környezetbarát csomagolóanyagból önként szórsz szét a lakásod különböző részeire mindössze azért, hogy kellemesebb illatokat érezhessetek.

Régi trükk a hűtőben kis tálkában szódabikarbónát tartani az erősebb, aromásabb, fűszeresebb illatok semlegesítésére. Ezt az ötletet alapul véve miért ne tarthatnál máshol is szódabikarbónát egy kis illóolajjal elkeverve?!

Én a mosdóban próbáltam ki: pici befőttes üvegbe 3 kiskanál szódabikarbónát tettem, amit aztán gazdagon megcsöpögtettem vaníliás-levendulás illóolajjal. Az üvegcse száját apró rongydarabkával kötöttem be és jól összerzáztam, majd betettem a fürdőbe.

Az illata nem tolakodó, de segít távol tartani a nemkívánt szagokat. Ha csökken az illat, újra csöpögtethetsz bele bármilyen illóolajat, akár a kis rongyocska tetejére is, amivel az üveg száját kötötted be, ha másra már úgysem használnád.