A panelban örök téma a hely-kérdés. Nem csak kicsi a terület, de sokszor az is probléma, hogy igazodni kell a lakás – nem feltétlenül teljesen végiggondolt – kialakításához, és ezáltal a tereket csak igen rosszul lehet kihasználni.

A panel fürdőszobában is jó barátaid a tükrök

Mint minden helyiségben, itt is optikailag tágíthatod a teret a megfelelően elhelyezett tükrökkel. Külön szerencse, hogy a fürdőszobákban egyébként is gyakran előfordulnak tükrök, így nem kell sok kreativitás az elhelyezésükhöz. Javasolt a minél nagyobb tükörfelület, vagy esetleg egynél több tükör elhelyezése.

fürdőszoba tükör a falra

A panellakás átka: a helyhiány

Jó-jó, gondolhatod, szerelhetek én akármennyi tükröt a fürdőbe, attól nem lesz több a helyem. Mi az, amivel viszont helyet teremthetsz, vagy takaríthatsz meg?

Jó ötlet lehet, ha kis területen elkezded egymásra pakolni azokat a holmikat, amiket lehet. Ilyenek lehetnek a tároló dobozokban, vagy kosarakban tartott holmik, és ilyenek lehetnek a törölközők is.

törülközők a panel fürdőszobában

Ha még nincs szekrény a mosdód alatt, mindenképp láss neki a beszerzésének! Egy jó kis polcos szekrénnyel rengeteg plusz tároló kapacitást teremthetsz. Folytathatod esetleg a tükör mögött is, párezer forintért remek falra szerelhető tükrös kis szekrényeket lehet kapni, amik segítenek hatékonyabbá tenni a fürdőszobai tárolást és jótékonyan hatnak a kupira is… 🙂

panel fürdő szekrény

Ha már panellakás: terjeszkedj függőlegesen. Nem csak a lakások lehetnek egymáson, Te is gondolkodhatsz olyan megoldásokon, amelyekkel felfelé terjeszkedve több tárolóhelyet teremthetsz. Jó példa lehet erre ez a nem túl mély szekrénykével egybeépített polcrendszer, mely bizonyítja: nincs olyan kicsi hely, ahova ne lehetne még egy polcot beépíteni 🙂

panellakás fürdőszoba

A tároláshoz célszerű kosarakat használni. Ha szereted a természetességet, rengeteg gyönyörű fonott kosárból választhatsz (fürdőszobába célszerű olyat választani, amely valamilyen felületkezelésen átesett, pl. lakkozott), de ha inkább a műanyagra voksolsz, az is mehet! A kosarakkal rengeteg plusz tárolókapacitást teremthetsz, ráadásul kényelmesen mozgathatóak, átlátható helyet teremtenek.

tárolás kosaraban a panel fürdőben

És még egy tipp a végére: akassz fel mindent, amit lehet! Ne csak törölközőkre gondolj, aggathatsz tároló kosarakat, vagy piperecikkeket is a zuhanyfülke környékére kis csiptetős megoldásokkal, de felakasztgathatod a hajkeféidet és egyéb kiegészítőidet is.

Otthonosabb fürdőszoba

És még egy tipp a végére: akár egészen apró kiegészítőkkel, vagy pár színes törölközővel is nagyon hangulatossá varázsolhatod a fürdőszobádat.

fürdőszoba ötlet