Sütőtök, káposztafélék, édesburgonya: porondon az ősz slágerei…
Nagyom rég nem ettem sült zöldségeket és hiányoztak a teltebb, fűszeres ízek is, az e heti menüben ezek játszanak szerepet:
Levesnek most talán elég egy kis könnyű alma-körte leves, akinek van más gyümölcse is, bővíthető…
Főételek:
- Steakburgonya, vagy vegyes fűszeres sült zöldségek (kelbimbó, krumpli, édesburgonya, sütőtök, esetleg alma, hagyma, lilahagyma sok fűszerrel, olivaolajjal sütőben megsütve
- Süthetünk mellé csicseriborsót szintén fűszeresen, vagy valamilyen húst, mondjuk csirkemellet
- Esetleg rizs, ha nincs elég keményítő a zöldségek között
- Kókusztejes currys krumplifőzelék
- Ha túl sok sült zöldség marad, növényi tejjel készíthetünk belőle ragut, amit tésztával, vagy rizzsel fogyasztunk.
- Tortillába is tekerhetjük a maradék zöldségeket
- Rakott kel rizses darált húsos, vagy rizses darált gombás töltelékkel
Desszertek, snackek:
- Energiagolyók tahiniből zabpehellyel, magvakkal vagy maglisztekkel
- Granola
- Puding gyümölcsökkel