Sütőtök, káposztafélék, édesburgonya: porondon az ősz slágerei…

Nagyom rég nem ettem sült zöldségeket és hiányoztak a teltebb, fűszeres ízek is, az e heti menüben ezek játszanak szerepet:

Levesnek most talán elég egy kis könnyű alma-körte leves, akinek van más gyümölcse is, bővíthető…

Főételek:

  • Steakburgonya, vagy vegyes fűszeres sült zöldségek (kelbimbó, krumpli, édesburgonya, sütőtök, esetleg alma, hagyma, lilahagyma sok fűszerrel, olivaolajjal sütőben megsütve
  • Süthetünk mellé csicseriborsót szintén fűszeresen, vagy valamilyen húst, mondjuk csirkemellet
  • Esetleg rizs, ha nincs elég keményítő a zöldségek között
  • Kókusztejes currys krumplifőzelék
  • Ha túl sok sült zöldség marad, növényi tejjel készíthetünk belőle ragut, amit tésztával, vagy rizzsel fogyasztunk.
  • Tortillába is tekerhetjük a maradék zöldségeket
  • Rakott kel rizses darált húsos, vagy rizses darált gombás töltelékkel

Desszertek, snackek:

  • Energiagolyók tahiniből zabpehellyel, magvakkal vagy maglisztekkel
  • Granola
  • Puding gyümölcsökkel