Tombol a paradicsomszezon…

Főzhetsz belőle

  • Lecsót, ha még nem untad meg (én még nem untam 😉)
  • Valamilyen szószos tésztát (bolognai, milánói, spagetti, lasagne vagy krumplilasagne) vagy pizzát
  • Paradicsomlevest
  • Curryt, aminek az alapjáta paradicsomszósz adja (de én legutóbb felöntöttem egy kis kókusztejjel is)
  • Paradicsomsalátát

Almás-körtés ötletek (akár lehulló, kicsit beteg gyümölcsből is készíthető)

  • Körtekrémleves
  • Körtelekvár
  • Almapép, amit aztán süti, például mindenmentes piskóta, vagy muffin sütésekor a tojás pótlására használhatsz, vagy teheted tejberizs, zabkása tetejére is
  • Almás vagy körtés kevert süti, esetleg mikrós bögrés süti
  • Gluténmentes omlós telésztaalapon pite
  • Almás fahéjas zabkása
  • Reszelt almás tonhalsaláta
  • Sült hússal együtt sült almaköret
  • Mézes-balzsamecetes sült körte