Tombol a paradicsomszezon…
Főzhetsz belőle
- Lecsót, ha még nem untad meg (én még nem untam 😉)
- Valamilyen szószos tésztát (bolognai, milánói, spagetti, lasagne vagy krumplilasagne) vagy pizzát
- Paradicsomlevest
- Curryt, aminek az alapjáta paradicsomszósz adja (de én legutóbb felöntöttem egy kis kókusztejjel is)
- Paradicsomsalátát
Almás-körtés ötletek (akár lehulló, kicsit beteg gyümölcsből is készíthető)
- Körtekrémleves
- Körtelekvár
- Almapép, amit aztán süti, például mindenmentes piskóta, vagy muffin sütésekor a tojás pótlására használhatsz, vagy teheted tejberizs, zabkása tetejére is
- Almás vagy körtés kevert süti, esetleg mikrós bögrés süti
- Gluténmentes omlós telésztaalapon pite
- Almás fahéjas zabkása
- Reszelt almás tonhalsaláta
- Sült hússal együtt sült almaköret
- Mézes-balzsamecetes sült körte