Főszerepben a hal és zöldségrakottasok

Nálunk most elég sok a maradék, így nem sokat fogunk főzni hétvégén, de arra alapozok, hogy most a 4 nap alatt mindenki az átlagosnál több időt tud a konyhában tölteni.

Ötletek halakra:

  • Lazacszelet sóval, borssal megsütve, jó citromos salátával
  • Hekk sörtésztában, vagy paprikás lisztbe forgatva, hogy az utolsó nyárias hétvégére egy kis strandfeelinget csempésszünk
  • Harcsa paprikás lisztbe forgatva (lehet gluténmentes is), vagy harcsapaprikásnak elkészítve
  • Tonhalsaláta (zöldekkel) vagy lilahagymás citromos tonhalkrém

Rakottasok nyári zöldségekből

  • Édesburgonya és cukkini lerétegezve darált húsos, vagy darált gombás fűszeres töltelékkel (mindenmentes) besamellel leöntve
  • Darált húsos, vagy húsmentes lecsós alap vékonyra szeletelt burgonyával lerétegezve, a tetejére esetleg cukkinisajt (krumplilasagne)
  • Gombás olaszos fűszerezésű sűrű paradicsomszósz hosszúkás cukkiniszeletekbe göngyölve, sajttal vagy sajthelyettesítővel, esetleg (mindenmentes) besamellel leöntve

Egyéb ötletek

  • Pörkölt (esetleg bográcsban) rizzsel, tökfőzelékkel, vagy (gluténmentes) tésztával
  • Mentás görögdinnyekrémleves
  • Cracker maglisztekből
  • Paradicsomleves