Főszerepben a hal és zöldségrakottasok
Nálunk most elég sok a maradék, így nem sokat fogunk főzni hétvégén, de arra alapozok, hogy most a 4 nap alatt mindenki az átlagosnál több időt tud a konyhában tölteni.
Ötletek halakra:
- Lazacszelet sóval, borssal megsütve, jó citromos salátával
- Hekk sörtésztában, vagy paprikás lisztbe forgatva, hogy az utolsó nyárias hétvégére egy kis strandfeelinget csempésszünk
- Harcsa paprikás lisztbe forgatva (lehet gluténmentes is), vagy harcsapaprikásnak elkészítve
- Tonhalsaláta (zöldekkel) vagy lilahagymás citromos tonhalkrém
Rakottasok nyári zöldségekből
- Édesburgonya és cukkini lerétegezve darált húsos, vagy darált gombás fűszeres töltelékkel (mindenmentes) besamellel leöntve
- Darált húsos, vagy húsmentes lecsós alap vékonyra szeletelt burgonyával lerétegezve, a tetejére esetleg cukkinisajt (krumplilasagne)
- Gombás olaszos fűszerezésű sűrű paradicsomszósz hosszúkás cukkiniszeletekbe göngyölve, sajttal vagy sajthelyettesítővel, esetleg (mindenmentes) besamellel leöntve
Egyéb ötletek
- Pörkölt (esetleg bográcsban) rizzsel, tökfőzelékkel, vagy (gluténmentes) tésztával
- Mentás görögdinnyekrémleves
- Cracker maglisztekből
- Paradicsomleves