Sokszor bele se gondolunk, mennyi wc papír gurigát dobunk a kukába, vagy újabban húzunk le a wc-n.  Ezekkel az ötletekkel nem kell többé kárba vesznie ennek az értékes alapanyagnak, ebben a gyűjteményben a kicsiktől a nagyokig mindenki megtalálja a képességeinek megfelelő hasznosítási formát.

Kicsiknek, kezdőknek és ügyetlenebbeknek ajánlott ötletek

1. BagolyBélák gyorsan és egyszerűen: A gurigákat akrilfestékkel tetszőleges színűvé varázsoljuk, a gurigák tetejét a képen látható módon mindkét oldalról benyomkodjuk. Kétoldalú ragival alulra szívecskformát, ragasztunk, ez lesz a bagoly lába. Ezt követi 4 sornyi színespapírból kivágott körlap felragasztása a képen látható módon (egymással fedésben). A csőr felragasztása után pedig már csak a hatalmas szemeket kell feltenni és kész is a BagolyBéla. Ha végigpörgeted a képet, minden teljesen egyértelmű lesz.

Baglyok wc papír gurigából
Forrás: https://www.handmadekultur.de/projekte/eulen-aus-papierrollen_66189

2. Pénzajándék stílusosan: Kisebb befőttes üvegbe méretre vágott csomagolópapírral beborított wc papír guriga kerül, köré színes cukorkák. A gurigába mehet az ajándékozni kívánt pénzösszeg, rá a kupak, esetleg szalag, kísérőkártya.

pénzajándék gurigában
Innen vettem, az eredeti forrás nem volt elérhető: http://howdoesshe.com/21-laugh-out-loud-white-elephant-gifts/

3. Lebomló palántanevelő: vágj le kb. 1 ujjnyit a guriga ajából, aztán vágd be 4 irányból szintén kb. ujjnyi magasságban (könnyebb, ha ketté hajtod). Mehet is bele a föld és a magocska.

palántanevelő papírguriga
Forrás: http://www.frugalfarmwife.com/article/weekend-wrap-3/

4. Csomagolóanyag: Lényegében mindegy is, hogyan zárod le a végét, vagy mivel díszíted. 3 remek ötlet mintaképp:

ajándékcsomagolás wc papír gurigába
Forrás: http://www.mommyshorts.com/2014/12/43-clever-over-the-top-ridiculous-christmas-decor-ideas-you-would-only-find-on-pinterest.html
csomagolás
Forrás: https://paigespartyideas.com/6-things-to-do-with-toilet-paper-rolls/3/
csomagolás ötlet
Forrás: http://www.thecentsiblelife.com/pretty-paper-roll-pillow-boxes/

5. Kábelkötegelő: egyszerű, de nagyszerű ötlet 🙂

kábelkötegelő
Forrás: https://www.society19.com/30-life-hacks-all-college-students-need-to-know/

Haladó kategóriájú ötletek

6. Nem olyan bonyolult fali dekoráció: ollóval felvagdossuk a gurigákat kb. 6 egyforma szeletre. Ragasztóval összeragasztjuk a szirmokat, hullámcsattal segítünk neki úgy maradni. Ha kész, le lehet fújni pl. arany színű festék spray-vel. A lenti linken a képek segítenek eltájékozódni.

fali dekor
Forrás: https://www.cutoutandkeep.net/projects/toilet-paper-roll-wall-art

7. Kicsikocsi parkoló: nem bonyolult, de türelem azért kell hozzá: a gurigákat egyesével kell a méretre vágott kartondobozba ragasztgatni. Lehet festeni is, de akkor azt még a ragasztgatás előtt kell.

guriga-garázs
Forrás: http://bystredziecko.pl/car-garage-made-from-toilet-rolls-and-cardboard-boxes-crafts-for-kids/

8. Dekortapaszos mobiltartó: ehhez a gurigán kívül dekortapaszokra is szükséged lesz (amit akár Ebay-en is beszerezhetsz a washi tape keresőszót beütve), valamint minden állványhoz 4 nagyobb fejű rajzszögre. A gurigán ki kell vágni a telefonod méretét (legegyszerűbb, ha körberajzolod). Ezután jön a dekortapasz, szépen körbe kell tekergetni. Ha kész, a telefon helyén ki kell vágni a tapaszt, az alábbi linken láthatod, pontosan hogyan is kell kihajtogatni. A végén bele kell szurkálni a rajzszögeket lábaknak, vigyázva, hogy a tű ne tudja sérteni a telefont.

mobiltartó wc papír gurigából
Forrás: https://theseamanmom.com/easy-diy-phone-holder-with-toilet-paper-rolls/2/

“Én biztos nem látnék neki, de kíváncsi vagyok, van-e olyan, akinek sikerül” típusú ötletek:

9.Virágok: a kép magáért beszél.

virág wc papír gurigából
Forrás: https://coolcreativity.com/handcraft/diy-toilet-paper-roll-flowers/

10. Koszorú: Tányérral adja meg a kerek formát, ragasztópisztollyal rögzíti az elemeket.

koszorú
Forrás: https://rebekahdawn.wordpress.com/2013/01/08/tp-roll-wreath/

+1 Rettentő kreatív fali dekoráció: nincs hozzá leírás, de kérlek, ha neked sikerül valami hasonlót létrehozni, oszd meg velünk is, hogyan csináltad 🙂

fali dekor gurigákból
Forrás: http://weheartit.com/entry/229641977/in-set/105747360-paint-the-world-with-blue-purple?context_user=coffeejoy90&page=23