Levesek, főételek és desszertek a hétre

Melengető levesek:

  • Húsleves (gluténmentesen: rizstésztával)
  • Zellerkrémleves
  • Paradicsomleves (gluténmentesen: rizzsel)

Főételek:

  • Sütőtökös-édesburgonyás curry
  • Shepherd’s pie (pásztorpite, készíthető hús nélkül is, alul zöldségraguval, felül krumpli- vagy édesburgonyapürével)
  • Rakott karfiol (darált húsos rizzsel lerétegezve, vagy hús nélkül a főtt karfiolrózsákat növényi tejből főzött besamellel nyakon öntve és összesütve)
  • Sült hús krumplival, párolt káposztával

Desszertek, reggelire valók:

  • Csokis magvas granola
  • Körtés túrótorta (a túró helyettesíthető főtt kölesből citromlével, citromhéjjal, cukorral kevert krémmel, alul omlós tészta van, ami gluténmentesen is készíthető, felül pedig egy leturmixolt körtéből zselatinnal, vagy valamely vegán alternatívájával készített körtezselé)
  • Palacsinta (nálam valószínűleg mákos lesz, tejmentes vaníliasodóval)
  • Fahéjas csiga