Ételek az átmeneti időszakra
Kezdődnek azok az idők, amikor a rosszabb idő miatt már jobban kívánjuk a tartalmas ételeket és bár a kert még biztosítja javait úgy 1 hónapig, lassan mindennek leáldozik. Még nem jött el igazán a melengető, bekuckózós ételek időszaka, de talán jobban értékelünk egy tál forró levest az elmúlt hónapoknál.
- Tárkonyos raguleves csirkemellel vagy csak sok zöldséggel (én rizstejszínnel készítem)
- Cukkinis kukoricás zöldségleves (lehet kicsit csípős és enyhén leturmixolt, hogy jó laktató, krémes levest kapjunk)
- Egyszerű brugonyakrémleves a végén savanyítva és zöldfűszerekkel megbolondítva
- Húsleves (nálunk szinte egész nyáron nem készült)
A leves után valami könnyebb tésztaétel:
- Diós tészta
- Mákos tészta
- Palacsinta
Egyéb javaslatok:
- Pásztorpite (alul sűrű darált húsos, vagy csak zöldséges ragu, a tetején krumplipüré, karfiolpüré, vagy karfiolos krumplipüré (készíthető növényi tejjel és libazsírral), és mindez egy tűzálló tálban összesütve)
- Saját készítésű granola vagy müzliszelet
- Fahéjas tekercs rizslisztből
- Sült zabkása gyümölcsökkel