Ételek az átmeneti időszakra

Kezdődnek azok az idők, amikor a rosszabb idő miatt már jobban kívánjuk a tartalmas ételeket és bár a kert még biztosítja javait úgy 1 hónapig, lassan mindennek leáldozik. Még nem jött el igazán a melengető, bekuckózós ételek időszaka, de talán jobban értékelünk egy tál forró levest az elmúlt hónapoknál.

  • Tárkonyos raguleves csirkemellel vagy csak sok zöldséggel (én rizstejszínnel készítem)
  • Cukkinis kukoricás zöldségleves (lehet kicsit csípős és enyhén leturmixolt, hogy jó laktató, krémes levest kapjunk)
  • Egyszerű brugonyakrémleves a végén savanyítva és zöldfűszerekkel megbolondítva
  • Húsleves (nálunk szinte egész nyáron nem készült)

A leves után valami könnyebb tésztaétel:

  • Diós tészta
  • Mákos tészta
  • Palacsinta

Egyéb javaslatok:

  • Pásztorpite (alul sűrű darált húsos, vagy csak zöldséges ragu, a tetején krumplipüré, karfiolpüré, vagy karfiolos krumplipüré (készíthető növényi tejjel és libazsírral), és mindez egy tűzálló tálban összesütve)
  • Saját készítésű granola vagy müzliszelet
  • Fahéjas tekercs rizslisztből
  • Sült zabkása gyümölcsökkel